Porvoo Golf ry, Borgå Golf rf säännöt
Porvoo Golf ry, Borgå Golf rf säännöt
1.Nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Porvoo Golf ry, Borgå Golf rf ja sen kotipaikka on Porvoo.
2. Tarkoitus ja sen toteuttaminen
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää golfin ja muun liikunnan harrastamista. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää harjoituksia, kilpailuja ja muita vastaavia tilaisuuksia, sekä ylläpitää jäsenten käytettävänä klubitiloja, golfkenttää ja muita liikuntapaikkoja, järjestää kokouksia ja vastaavia tapahtumia. Yhdistys voi toimintaansa tukeakseen harjoittaa ravintolaliikettä, välittää ja myydä peli- ja urheiluvälineitä sekä omistaa ja hallita kiinteää ja irtainta omaisuutta. Yhdistyksen varoja voidaan käyttää jäsenten pelikokemusta kehittäviin hankkeisiin.
3. Jäsenet
Yhdistyksellä on varsinaisia jäseniä sekä nuorisojäseniä, vuosijäseniä, kunniajäseniä, kannatusjäseniä ja lepääviä jäseniä, jotka yhdistyksen hallitus kirjallisen hakemuksen perusteella hyväksyy.
Varsinainen jäsen on 21 v täyttänyt luonnollinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö.
Nuorisojäsen on kalenterivuoden loppuun mennessä alle 21 v luonnollinen henkilö.
Vuosijäsen on luonnollinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö.
Kunniajäsen on erityisen ansioitunut henkilö, jonka yhdistyksen kokous valitsee hänen suostumuksellaan kunniajäseneksi.
Kannatusjäsen on luonnollinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö.
Lepäävä jäsen on johonkin edelliseen jäsenryhmään kuuluva henkilö, jonka hallitus kirjallisen hakemuksen perusteella vapauttaa jäsenmaksuvelvoitteesta määräajaksi ja hyväksyy lepääväksi jäseneksi 5 §:ssä mainituin perustein.
4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen
Jos jäsen haluaa erota yhdistyksestä, hänen on ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoitettava siitä yhdistyksen kokouksen pöytäkirjaan.
Yhdistyksen hallitus voi 2/3 enemmistöllä erottaa jäsenen, joka on toiminut yhdistyksen tarkoitusperien vastaisesti sekä samalla tavoin jäsenen, joka ei ole suorittanut yhdistyksen kokouksen määräämiä jäsenmaksuja määräaikana. Jos erotettu jäsen erottamispäätöksestään tiedon saatuaan kuukauden kuluessa hallitukselta sitä vaatii, on erottaminen alistettava yhdistyksen kokouksen ratkaistavaksi. Yhdistys voi katsoa jäsenen eronneen, mikäli jäsen ei ole maksanut erääntynyttä jäsenmaksua 6 kuukauden kuluessa erääntymisestä.
5. Liittymis- ja jäsenmaksu
Varsinaisilta jäseniltä, nuorisojäseniltä, vuosijäseniltä, kannatusjäseniltä ja lepääviltä jäseniltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruuden päättää yhdistyksen yleiskokous hallituksen laatiman talousarvion perusteella. Maksut on määrättävä sellaisiksi, että ne yhdistyksen muiden tulojen kanssa kattavat yhdistyksen sitoumuksista ja toiminnasta aiheutuneet menot. Maksut voivat olla eri suuruisia eri jäsenryhmissä.
Kunniajäsen on vapaa jäsenmaksusta.
Hallitus voi painavasta syystä vapauttaa jäsenen jäsenmaksuvelvoitteesta määräajaksi. Painava syy on esimerkiksi ulkomailla tapahtuva opiskelu, varusmiespalveluksen suorittaminen tai sairauden taikka vamman aiheuttama pitkäaikainen pelikyvyttömyys. Hakemus jäsenmaksusta vapauttamiseksi on tehtävä hallitukselle kirjallisesti.
Myöhästyneille maksuille on suoritettava yhdistyksen yleiskokouksen päättämä viivästysmaksu.
6. Hallitus
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu yleiskokouksessa valitut puheenjohtaja, kapteeni ja 5-8 muuta jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi tilikautta. Tilikausittain on aina erovuorossa noin puolet jäsenistä. Eronneen jäsenen tilalle yleiskokous valitsee uuden jäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä valitsee keskuudestaan tai ulkopuolelta sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt sekä sopii heidän työsuhteensa ehdot.
Hallitus voi tarvittaessa asettaa avukseen toimikuntia.
Hallitus laatii toimintaohjeen, jota ylläpidetään vuosittain. Päivitetty toimintaohje esitellään yleiskokouksessa.
Hallitus voi myydä, vaihtaa ja kiinnittää yhdistyksen omaisuutta.
7. Hallituksen työskentely
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan, tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan, tai heidän toimeksiannostaan sihteerin kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai jos vähintään kaksi hallituksen jäsentä sitä kirjallisesti vaatii.
Hallitus on päätösvaltainen, lukuun ottamatta 4 §:ssä mainittua erottamispäätöksen tekemistä, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet sen muista jäsenistä on läsnä. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänten enemmistöllä.
Hallituksen kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa.
8. Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja yksin tai kaksi hallituksen jäsentä yhdessä.
9. Tilikausi ja tilintarkastus
Yhdistyksen tilikausi on 1.11-31.10. Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kuukautta ennen yleiskokousta. Tilintarkastajien tulee antaa kirjallinen lausuntonsa viimeistään 2 viikkoa ennen kokousta hallitukselle.
10. Yhdistyksen kokoukset
Yhdistys pitää vuodessa yhden yleiskokouksen.
Yhdistyksen yleiskokous pidetään joulu-tammikuussa hallituksen määräämänä päivänä.
Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai hallitus katsoo siihen olevan aihetta taikka vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä siitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten vaatii.
Vaatimus kokouksen pitämisestä on esitettävä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty.
11. Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään 14 vuorokautta ennen kokousta, joko henkilökohtaisesti sähköpostilla tai siitä on ilmoitettava seuran kotisivuilla.
12. Yleiskokouksessa käsiteltävät asiat
Yhdistyksen yleiskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksujen suuruudet seuraavalle kalenterivuodelle
8. valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle
9. valitaan yksi tilintarkastaja ja varatilintarkastaja tai tilintarkastusyhteisö
10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen yleiskokoukseen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää työjärjestykseen.
13. Jäsenen äänioikeus
Yhdistyksen kokouksissa on varsinaisilla jäsenillä ja 15 vuotta täyttäneillä nuorisojäsenillä äänioikeus.
Vuosijäsenellä, kannatusjäsenellä, kunniajäsenellä ja lepäävällä jäsenellä ei ole äänioikeutta.
Voidakseen käyttää kokouksessa äänioikeutta jäsenen on ilmoitettava osallistumisestaan kokoukseen etukäteen hallitukselle viimeistään kokouskutsussa mainittuun päivään mennessä.
14. Esteellisyys yhdistyksen kokouksessa
Jäsen ei saa yhdistyksen kokouksessa äänestää eikä tehdä päätösehdotuksia päätettäessä hänen ja yhdistyksen välisestä sopimuksesta tai muusta asiasta, jossa hänen yksityinen etunsa on ristiriidassa yhdistyksen edun kanssa.
Hallituksen jäsen tai muu, jolle on uskottu yhdistyksen hallintoon kuuluva tehtävä, ei saa äänestää päätettäessä tilintarkastajan valitsemisesta tai erottamisesta, tilinpäätöksen vahvistamisesta taikka vastuuvapauden myöntämisestä, kun asia koskee hallintoa, josta hän itse on vastuussa.
15. Päätöksentekojärjestys
Yhdistyksen päätökseksi tulee:
- se mielipide, jota on kannattanut yli puolet äänestyksessä annetuista äänistä;
- äänten mennessä tasan se mielipide, jota kokouksen puheenjohtaja ilmoittaa kannattavansa,
tai, - sääntöjen muuttamista, yhdistyksen purkamista tai yhdistyksen omaisuuden pääosan luovuttamista koskevassa asiassa se mielipide, jota on kannattanut vähintään kolme neljäsosaa äänestyksessä annetuista äänistä.
16. Vaalit
Kokouksessa toimitettavassa vaalissa noudatetaan enemmistövaalitapaa jollei henkilövalinta tapahdu yksimielisesti.
17. Vaalien toimittaminen
Vaaleissa tulevat valituiksi eniten ääniä saaneet. Hallituksen puheenjohtajan vaalissa valituksi tuleminen edellyttää ehdottoman enemmistön eli yli puolet annetuista äänistä saamista. Tasatulos vaalissa ratkaistaan arvalla.
18. Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.
19. Erinäisiä säännöksiä
Sikäli kuin näissä säännöissä ei ole muuta määrätty, noudatetaan yhdistyslain säännöksiä.
Aikaisempien sääntöjen perusteella saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.
Porvoo Golf 25.1.2021